Village Koufopoulo, Andritsena, Greece. Χωριό Κουφόπουλο, Ανδρίτσαινα, Ηλέιας

Village Koufopoulo, Andritsena, Greece. Χωριό Κουφόπουλο, Ανδρίτσαινα,  Ηλέιας

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η Θεια-Αγγελική


Οι γέροι στο χωριό (και σε όλα τα αντίστοιχα χωριά δηλαδή) είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, καμιά σχέση με τους ηληκιωμένους των πόλεων. Έχουν μια παράξενη δύναμη, μια θέληση να πάρουν στα χέρια τους και την τελευταία ευκαιρία που θα τους δώσει ο χρόνος για να σταθούν όρθιοι και να συνεχίσουν τη ζωή.
Εδώ η τρανή απόδειξη, η θεια Αγγελική στην απαρχή της άνοιξης με το ένα χέρι στο μπαστούνι και το άλλο στον κασμά σκάβει το μικρό της κήπο. Τα κουκιά όπως βλέπετε είναι ήδη έτοιμα από το προηγούμενο σκάψιμο του χειμώνα.

Crista, you know this woman, you met her!!!




ΥΣ. Στο blog της η Crista έχει ανεβάσει μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψη στο χωριό μας. Όμορφες οικογενειακές στιγμές με οικοία σε όλους μας πρόσωπα. Δείτε εδώ

( http://misscoven.blogspot.com/2011/02/one-with-some-old-pictures-from-my.html )

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλημέρα Ηλία. Τι κάνεις; Πως είναι η Μαργαρίτα και τα παιδιά; Δώσε τους πολλούς χαιρετισμούς. Τη θεια-Αγγελική έχω να τη δω χρόνια. Τι κάνει; Πως είναι;

Κουφόπουλο είπε...

Γειά σου Βαγγέλη.
Μετά από την τελευταία ίωση που περάσαμε όλοι μαζί τώρα πιά είμαστε καλά ;-)
Την θεά-Αγγελική έχω και εγώ να τη δω πολύ καιρό. Τις φωτογραφίες αυτές τις τράβηξα το Μάιο του 2009. Από τότε ίσως να μην την ξαναείδα, δε θυμάμαι.
Πάντως από ότι μαθαίνω είναι καλά, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση πάντως η δύναμη που είδα σε αυτή τη γυναίκα. Ενώ έχει μεγάλο πρόβλημα στο πόδι και δεν μπορέι να περπατήσει καλά, κατέβηκε τη σκάλα του σπιτιού της και πήγε στον κήπο δίπλα. Με το ένα χέρι κρατάει το μπαστούνι και με το άλλο το σκαλιστήρι για να σκάψει. Θέλει δύναμη αυτό, πώς να το κάνουμε.

"Δίνουμε Δύναμη στο Χωριό μας" είπε...

Άριστα..!!